2 Aralık 2009 Çarşamba

Zaman nasıl öldürülür?

boş zaman nasıl öldürülür? Hepimiz bu illetten tükenmiş durumdayız di mi? boş zaman adlı bir yaratık içimizde!! korkmayın aşısı var ama ya yan etkileri varsa lan?? Şaka bi yana bugün domuz gribi aşısı (H1N1) oldum. Ölmeden elim ayağım çalışıyorken yazayaım dedim. Bir haftadır aşı olcam diyorum herkes aynı tepkiyi mi verir be kardeşim.
-domuz gribi aşısı olucam ben?
-olucak mısın? ay emin misin kız? biz olmıycaz...

Olmayın allahın beyinsizleri cahil cesaretiniz kırılmasın... Öyle sinirleniyorum ki hem içimdeki devlet nefreti kabarıyor, hem insanlara karşı olan nefretim. Hiç ''şöyle tehlikesizdir, böyle tehlikesizdir, Tübitak bile onaylıyor ay yok başbakan bile yaptırmıyor '' gibi bıdı bıdıları çekemiycem. Ben H1N1 gibi dandik bir gripten ölmektense Guillain-Barre sendronomuna yakalanmayı tercih ettim ki bu en kötü ihtimal olarak geçerli. Neyse oldum, kafam rahat aşıya güveniyorum, olmamayı seçenlere de sonsuz bir saygısızlığım var onlara akşam yatarken küfür ediyorum sabaha kalktığımda küfür ediyorum rahatlıyorum.

Boş zamanımı değerlendirmeye başladım bu ara; Önce yeni hobimden bahsetmek istiyorum. Geçen internette sörf yapıyorum manga satın alıcam amacım o, sonra bir siteye girdim insanlar anime figür koleksiyonu yapmışlar, kimi mecha karakterlerin koleksiyonunu yapmış, kimisi anime bishounen karakterlerin, kimi film karakterlerinin(alien dirilish, SW gibi) bir kıskandım. Oturdum ekonomik durumumu ele aldım yapmak istediğim bir çok etkinlik olmasına rağmen anime figürü (action figure) koleksiyonu yapmaya karar verdim. Onun üzerine hemen japon action figürleri satan iyi bir site bulup en sevdiğim anime olan Gintama karakterlerinin figürlerini aldım. Death note ve Code Geass karakterlerini de almak istiyordun fakat ellerinde kalmamıştı. Bir sonra ki alışverişim onların figürleri olucak. Yaptığım alışveriş biraz tuzlu oldu ama gelince resimlerini çekip bloğuma koyucam belki sizi de heveslendirir. Bu koleksiyon işi bir süre makyaj malzemesi ve kıyafet alamayacağım anlamına gelse de henüz heycanlandırıyor beni hatta bir kaç koleksiyoncu resimlerini paylaşmak istiyorum.


Sonra bu boş vaktimi değerlendirebilceğim düşünsel bir doygunluk olmasına rağmen bir uğraş edinmem gerektiğini hissettim ingilicesi iyi olan arkadaşlarımla manga çevirisi için konuşmaya başladım. Az çok photoshop bilgim var edit yapabilirim diye düşündüm. Arkadaşlarıma çeviricekleri yüksek dereceli popüler ve konu bakımından harika olan mangalar verdim. Ben de boş durmak istemedim bir çeviri grubunun edit işlerine el atmak için anlaştım (sayılır). Umarım yararlı olurum arkadaşlara.

Bu ara en çok istediğim şey Butik pastacılık kursuna ve aikido kursuna gitmekti. Ama biraz narin olduğum için aikido'ya ilkbahar gibi başlamayı düşünüyorum. Ama bu kış bir sürü güzel pastalar, cupcakeler, tatlılar sevgili Gintoki 'me parfaitler yapıp onun yerine yiyeceğim ihihi. Zaman böyle öldürülür işte yeni uğraşlar hayaller kurarak planlayarak...

5 yorum:

  1. Figürlerin kimisine yakından bakınca kalitesizliği kendini hemen ele veriyor.Üretici firmalarına dikkat edip almak lazım galiba.Ben de kaç gündür başka işim yokmuş gibi figür sitelerinde gezinip duruyordum. "Param olsa şundan alırdım,param olsa bundan alırdım" diye söylenip durmakla yetiniyorum şimdilik.:) Çok pahalı oluyor bazıları.Özellikle de el yapımıysa. Beğendiğim 1-2 tanesinin resmini yakında bloga koyacağım ama bayanlara pek de çekici gelmeyebilir beğendiklerim.:} Seninkileri de görelim bakalım gelince.Hangi siteden satın alıyorsun figürleri?

    YanıtlaSil
  2. https://www.amiami.com/shop/ bu siteden aldım üreticilerine göre katagoriye bile ayrılmış. özellikle japon bir siteden aldım genelde amerika'dan satış yapan siteler var ve ben usps'ye hiç güvenmiyorum bir de amerika kazancağına japonya kazansın. Yanlız sitede hiç figür kalmamış benim aldıklarım küçültülmüş versiyonları karakterlerin onlara bayılıyorum ama mesela Code Geass karakterlerini orjinal figüründe alıcam.Birde site japonca gözüküyor biraz kurcaladın mı ingilizceye dönüyor. Sende beğendiklerini koy merak ettim :)

    YanıtlaSil
  3. Bende de var bu figür alma olayı, sadece anime değil world of warcraft ve diğer tarz figürler. Çok zevkli bir hobi^_^
    Blogun çok güzelmiş

    YanıtlaSil
  4. WoW karakterleri kolay bulunuyor da action figür bulmakta zorlanıyor insan bir de kesinlikle amerikadan almak istemiyorum eğer alışveriş yaptığın bir site varsa paylaşırsan sevinirim. Bloğum sizinkinin yanında hiç bişey ama teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Arghh yorum yazdım çıkmamış onay penceresi vardı herhalde görmedim kapadım. O onay şeysi çok gıcık yaa kapatmanı tavsiye ederim. USA'den neden almak istemiyorsun?Postada hiçbirşeyim kaybolmadı şimdiye kadar.
    Ben genelde arkadaşlarıma aldırıyorum yurtdısına gidip gelen veya ben alıyorum, çok sık yurtdısında oldugum için.^_^ blogun gerçekten güzel öyle deme şişşşt

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...