16 Aralık 2009 Çarşamba

Keçeden figür yapımı!

Çok kötü bir huyum var sevdiğim bir şey gördüğümde ona bir şekilde sahip olmak isterim. Mesela buna ayakkabılardan kıyafetlerden tut anime karakterlerin kıyafetleri figürleri hatta beğendiğim ve içime işleyen şeyin dövmelerine kadar her şeyine sahip olmak isterim. Mesela, Bleach'i soluksuz izlediğim günlerde katana sahip olmak istemiştim katana alıcakken vazgeçip o parayla koluma Sakura ve katana yaptırdım. Bir ara Hibiscus çiçeğine o kadar hayrandım ki onunda dövmesini yaptırdım. Shinigami kıyafeti bile aldım ne gerek varsa ama hatıra olsun istedim. Daha doğrusu kendimi bu şekilde o şeye olan açlığımı dindirceğimi düşündüm ki hala öyle düşünüyorum. Bu benim için garip bir lüks diyelim :)

İşte buna benzer sebeplerden dolayı dün gece oturdum Katekyo Hitman Reborn!'daki Lambo karakterini yaptım. Önce animeden bahsetmek istiyorum; ilk başları biraz çocukça olmasına rağmen neredeyse bütün karakterleri inanılmaz yakışıklı olduğu için izlettiriyor ve edindiğim bilgilere göre ileriki bölümlerinde seriye kapılıp gidiyormuşsunuz. 100 küsür bölümlük ve hala devam eden bir anime KHR. Yakışıklı karakterlerin içinde chibimsi  çocuk karakterleri var Lambo'da onlardan biri. Bu karakter o kadar tatlı ve yaramaz ki anlatılmaz yenir sadece...
Lambo 5 yaşında küçücük, şımarık, gürültücü, yaramaz bir tetikçidir, ama kafasından çıkardığı 10 yaş bazukasıyla 5dkklığına 10 yaş yaşlanır ve dünyanın en yakışıklı erkeği oluverir ve o an çarpılırsınız. Hem böylesine tatlı hem de böylesine çekici bir karakterdir. Ve ben bir şekilde o na sahip olmalıyım diye düşündüm ve Keçelerden figürünü yapmaya koyuldum. Nasıl olmuş artık siz karar verirsiniz...


  1. Önce yapmak istediğiniz bir karakterin mümkünse Chibi hallerini seçin. Ardından resmini büyüterek çizin, (ben kendim büyüterek çizdim) eğer çizemiyorsanız, Printerdan veya yapıcağınız karakterin resmini çıkarabilceğiniz biryerden çıktısını alıp üzerinden kopya kağıdı ile kopyasını (kalıbını) çıkarın.
    Photobucket
  2. Ardından çıkardığınız kalıbı dikkatlice kesin. tek bir kalıptan göz burun kafa surat gibi her rengi farklı olacak ayrıntıların da kalıbını alarak kesin.
  3. Photobucket
  4. Şimdi ise çıkardığınız kalıpları keçelere veya tercihe göre kullanmak istediğiniz kumaşlara toplu iğneyle sabitleyerek kesin.
  5. Photobucket
  6. Bunları yaparken kurşun kalem, kağıt, makas, Kopya kağıdı, toplu iğne ve birleştirip sabitlemek için yapıştırıcı kullanın. A4 boyutlarında bir kağıda sığacak büyüklükte yaptım siz dilerseniz daha büyük ve daha küçük yapabilirsiniz.
  7. Photobucket
  8. Bütün kalıplarını çıkardıktan sonra orjinal resmine göre parçaları yapıştırıcı ile yapıştırarak fügürünüzü tamamlayın.
Ben de ilk defa yaptım ama çok eğlendim. Şimdi başka figürleri de yapmak istiyorum ama pek zamanım yok, zaman bulunca onları da koyarım. Lambo yılbaşı ağcımızı süslüycek bu yıl çok mutluyum...


4 yorum:

  1. çok güzel olmuş çok güzel... temeeee bende yapmak istiyorum!

    YanıtlaSil
  2. işte dün iletişim kopukluğu yaşamasaydık beraber yapalım diycektim sen gelemeseydin ben gelicektim keçelerle olsun artık yaparın yakın bi zamanda :)

    YanıtlaSil
  3. Çoook güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. beğendiğine sevindim :) internet hızım düştü yeni birşeyler yazasım gelmiyor figürlerimi yayınlıycaktım ama yapamıycam sanırım :/

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...