25 Mayıs 2010 Salı

Bleach 272

Bir kaç sorum var;
1- Bu shinigamiler ve hollowlar zaten ölü değil mi?
2- Ölüyseler nasıl bir daha ölebilirler?
3- Birini hem sevip hem nefret etmek "aşk" değil midir?
4- O zaman Kubo Tite'ye aşık mıyım?

Muhtemelen bu son Bleach kritiğim, belki Shinji, Kensei ve Hisagi-Tousen bölümlerinde yazabilirim. Şimdi sorulardan daha önemlisi, benim fanatik bir Ulquiorra hayranı olmam ve Lostmuş, bitmişmiş, adanın ruhu varmış gibi hadiselerin yanında kalbimin Ulquiorra Cifer'ler yok olup gitmişcesine duyduğum acının daha büyük olması, Kubo'ya karşı hissettiklerim de cabası. 
Geçenlerde Dio'yu öldürdüğünüz yetmediği gibi şimdi de en sevdiğim karakteri öldürüyorsunuz...Hayatın bana gıcığı mı var merak ediyorum. Tamam tamam çok abarttım, sevdiğim birileri ölünce üzülmek yerine önce bir öldüğüne sinirlenirim. Hergün, istediğim bir vakit, kendime yakın birini bulup sevemiyorum. Daha çok insan, daha çok nefret duygusu mayalıyor. Sevdiklerim de ölünce, sevdiğim insan sayısı azalmış oluyor. Sonra neden Suspusningi bu kadar sinirli diyorlar, tek bir cevabı var "eşşeğin zikinden"...

Bleach bu bölümüyle gözümde sonlanmış gibi oldu. Geçen hafta gözüme çarpan ama yanlış hatırladığımı düşünüp sinirlendiğim şey gerçekten sinirlerimi boşuna germediğimi kanıtladı. O kol bir kopamadı yahu. Bleach manga'sında Ishida'nın kolu kopmaktadır. Fakat neresinden sansürleyeceklerini bilemediklerinden Animeye bu önemli ayrıntıyı katmamışlardır. Neyse ne haliniz varsa görün.
Hollow Ichigo hayvanı Ulquiorra'yı evrimleşmemiş içgüdülerinden dolayı parça pinçik edecekken, olaya Ishida müdahale etti. Ama etmez olaydı, sen misin bir afrika aslanının akşam yemeğine el uzatan? o zaman al sana Ishida geber!!

Ishida'da bu dövüşten epey bir payını aldı, artık akıllanıp onun bunun dövüşüne karışmaz diye düşünüyorum. Orihime'ye gelirsek yarın Tokyo tv'yi arayayıp, seslendirme ajansının telefon numarasını isteyip, yüklü bir miktarda para teklif edip, daha çok kelime ve kelimeleri cümle içinde kullanabilen bir Seiyuu talep edeceğim. Eğer ki dikkatimi Ulquiorra'nın her an gidici olabileceği gerçeğine vermeseydim ve Orihime'ye takılsaydım bu klavyeyle birlikte ekranı birbirine katıp touch screen yapabilirdim :). Herkesin bir sabrı var canım! Bıkmadın mı ....-kun demekten? Ey japon halkı, 2004'den beri bunu duymaktan bıkmadınız mı? Bıkmadıysanız size bizim Serdar Ortaç'ı getirip bırakmak istiyorum, o da her yaz albüm yapmaktan bıkmadı!!
Ulquiorra bitmiştir derken Ishida'nın Hollow Ichigo'nun dikkatini dağıtmasını şans bilip son saldırısını yapması da görülmeye değerdi. Adamın ne kolu ne bacağı ne de iç organları verdı bunları yaparken. Ama sonido bile kullanabiliyordu. Bir vuruşla Ichigo'yu öldürüp hollowa dönüştürmüş, bir vuruşla da onu kendisine getirmiştir. Tanrıdır, tapılasıdır kendisi...
Beyaz tenli uzun saçlı Ichigo bir viking prensi kadar karizmatikti. Yiğidi öldür ama hakkını yeme dediklerinden... Hep böyle kalsa diye iç geçittirmiştir.
Ulquiorra'nın savaş gazisi olduğunun farkında olsak da bir bacak vardı ki... tövbe tövbe bütün sinirlerimi altüst edip gülmekten ağlayana kadar beni ekran karşısında dumur etti. Ya kim bir bacağın sıfırdan yenilendiğini görmek ister merak ediyorum? Sanki kibrit çakmışsın da kibrit sonuna kadar yanmış gibi bir görüntü. 
Sonra Ichigo'nun kendine gelişiyle emolaşması bir oldu. "Bunları ben mi yaptım?", yok ben yaptım gerizekalı. Yaptıklarını görünce saçmalaması da komikti. Yok işte "benim de kolumu bacağımı kes" Kuboyla birlikte gidip çay koysalar çok iyi olacaktı oysa.
Gerçekten en etkileyici sahnelerden biri olmasa da belirsiz ve hüzünlüydü. Yok olup gidecek olmanın verdiği hissten midir, yoksa son anda duyabildiği hisslerden midir bilinmez, bir anime karakterinin duygusuzluğu en iyi şekilde verdiği en duygulu sahnelerden biriydi bence. Tam net hatırlamasam da şöyle bir şeyler söyledi "Avuçlarımın içinde hissettiğim şey... ruh mu?" 
Ruhsuz, hissiz ve soğukkanlı bir Espada için en mükemmel ölüm şekillerinden biriydi. Beyinsiz Orihime'nin yerinde olsaydım o eli tutup bırakmamak için elimden geleni yapardım.
Ulquiorra Cifer; 25 Mayıs 2010 (anime itibariyle) gönüllerin Espadası olmaya devam edecektir. RİP



6 yorum:

  1. Hollow ichigo hayvanı asdasdasdasdasd koptum ya :D bence ulqi ölmedi zaten kuma dönüşmesi kesinlikle yeniden doğacağının işareti bence

    YanıtlaSil
  2. Gönüllerin Espadası! Güzel olmuş güzel xD Şimdi bölümü izleyeceğim bakalım.

    YanıtlaSil
  3. Şimdi izledim ve eklemek istiyorum. Quincy Enc. iyiydi baya :P

    YanıtlaSil
  4. @Yuwzi: Anka kuşu efsanesi gibi oldu evet küllerinden yeniden doğacak yiğidim :P

    @Getsugatenshouuu: olm Uryuu'nun babası bile benim babamdan daha baba ya ben bir şey demiyorum.....

    YanıtlaSil
  5. gitti yigidim vay anaaammmm!!! olecegine inanmamistim ama bayaa gitti ya.. yeniden dogacaksa eger gercekten bu yedigim en guzel spoiler oldu.
    ichigonun salak kendisine donmesine ise hiiic ama hiiic memnun olmadim. bi de ergen ergen triplere girdi sinirlendirdi beni..
    harbiden neydi o arabesk ya "Benim de bacagimi kolumu kes" filan..
    bi sonraki bolumde yeniden karakura town'a donus yapiyorlar, en sonunda! yeniden bir filler sokarlar araya diyorlardim, bu sefer sasirttilar..Gerci ulqiciim de gitti artik nasil eskisi gibi tat alirim bleachten bilmiyorum. cok saglam dovusler sunmalari lazim bu asamadan sonra..
    yazik oldu yaa..bak gene huzunlendim..

    YanıtlaSil
  6. @kucikrukiye: olsun canım sürekli anıp yaşatacağız kendisini. Beni de üzme allaşkına zaten Jiraiya 1 Kakashi 2, yaprak dökümü var gibi bu ara :( (ama hep derim kakashiler ölmez :P)

    Valla en iyi dövüş buydu diye hatırlıyorum. Ama ileride çok acayip heycanlı olaylar bizi bekliyor. Diğer dövüşlerin hepsi yarım yamalaktı mangada, bakalım neler olacak :D

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...