27 Kasım 2009 Cuma

Ölüp dünyaya karışıcaktım...



Rüyalar genellikle sinirimi bozar, özellikle gördüğüm rüyadan etkilenmiş bir şekilde uyandıysam... Rüya tabirlerim de hep kötü çıkar. Gönül isterki böyle hurafelere inanmayayım ama bazı tecrübelerimden dolayı inanmamam veya etkilenmemen mümkün değil. Bir insanın ölüceğini, o gün uçak kazası olucağını haber verebiliyorlar. Peki kim yolluyor bu haberleri ve neden? Bu tür rüyalar gören insanlar bi çeşit supernatural veya özel insanlar olarak kabul edilmezler mi? Ancak filmlerde görülen bir kurgu bu resmen, ama çevrendeki 20 insana sor 2'si rüyalarının çıktığını söyler, bu böyle alışılmış bişeydir aslında... Gece bir çok kişiye rüyasında vahiy iniyor yani.

Rüyanda gördüğün tek bir objenin bile ertesi günkü yaşamında bir etkisi varsa bu insanoğluna yapılan bir haksızlık değil mi? zaten çoktan yazılmış olan bir senaryo üzerine oynamak... İlla rüya olması gerekmiyor bunun. Seçilen yapılan her hareketin sonucunun aynı kapıya çıkması... sonucu değiştirememek vs... iyice zırvalıyorum ama o yüzden varım ...

Neyse konu şu ki; geçen rüyamda ölmek üzereydim. Ölüceğim kararlaştırılmış ve tapınak gibi veya değil gibi bir binadayım. Benimle birlikte 3 kişiyiz üstüste düşüp, yerin homojen bir yapıda olan, dünyanın ilk oluşmaya başladığındaki maddesel halini alıyoruz (benim rüyamda öyle)  ilk önce en alttaki yoğun bir sıvı halini alıyor, en üstte ben varım, yüzü koyun duruyorum kaçışım yokmuş gibi hissediyorum, karşımda birileri var çömelmiş bizi izliyorlar ve öldüğümüzde kola kutusu gibi birşey olucağımızdan bahsediyorlar. Öyle kötü hissettim ki rüya da olsa, ölünce dünyaya teneke kutu olarak gelicektim ve o şekilde ölene kadar sabretmek zorunda kalıcaktım. O sıra bu bir rüya olsa da hayal kırıklığımı tarif etmem imkansız. Çünkü ölünce ne biliyim baştan doğarım ya da bir yıldız olurum, gece birileri gökyüzünü izlerken kayarım gibi romantik şeyler düşünüyordum :P (hayatta öyle duygusal şeyler düşünmem) O birileri örnek olarak kutuları da gösteriyorlardı ve ben nerdeyse dünyaya karışmak üzereyken nasıl oluyosa (hep bir ordan oraya durumu olurya) sözde çok önemli bir organımı o yoğun sıvı şeye kaptırıp bir süre daha yaşamaya devam ediyorum. Bu organ öyle bişey ki kalp desem değil, midem desem değil, rahmim desem değil, böbrekler de değil... Ama onsuz ne tuvaletimi yapabiliyorum ne de yemek yiyebiliyorum ve zamanım kısıtlı. Birden kısıtlı zaman içerisinde annesiyle birlikte park da oturan bir erkek çoğu görüyorum, çocukla oyun oynuyorum ve onlara her an ölebilceğimden ve çok önemli bir organımın olmadığından bahsediyorum ve gülümsüyorum (sanki ölümü kabullenmiş ama çok ağlayıp yorulup, gülümsemeye başlamış gibi)... Sonra ölmeden uyandım ama ölüp dünyaya karışıcağım gibi bir fikre kapılıyorum uyandığımda da o kadar kötü bir his ki... öldükten sonra değersiz birşeye dönüşme fikri hiç hoşuma gitmedi.


Böyle bir rüyanın ne gibi bir anlamı olabilir veya poponun açık kalması gibi bir durum mu bilmiyorum ama yeniden hayata gelmiyceksem, ölmemek için elimden geleni yapmalıyım diye düşünmeme sebep olduğu kesin. Değersiz olacağım düşüncesinin altında yatan şeyler çok önemli... Eğer ölüp mesela bir masa olarak yeniden dünyaya geliceksem bu beni üzücekti, o zaman bir insan olarak, insan olmanın nesinden bu kadar zevk alıyorum ki bu düşünce bu rüya beni korkutuyor saçmalattırıyor. Adamı hasta eden bir rüya işte...

Ama sonra düşündüm öldükten sonra ne olsam beni tatmin ederdi? Aynı isme sahip olmak isterdim sanırım hatta aynı kişi olmayı isterdim ama farklı bir çevre, farklı bir toplum, belki farklı bir gezegende... Dünyaya karışmak bu olsa gerek, üzerinde yaşayabilceğimiz yeni bir gezegen yaratmak... eğer bunun için ölüceksem seve seve yapardım, tabi mümkünse doğaya karışıcak bir madde olarak :)

(Al sana rüya yorumu)

2 yorum:

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...