21 Kasım 2009 Cumartesi

Yeni Sezon Animeler

Son bahar sezonu ile bir sürü anime ve manga yayınlanmaya başladı. Aynı anda bir çok anime izlediğim için özellikle yeni animeler hakkında ufak da olsun izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Sevgili türk funsublarımız yeni başlayan animeler arasında en güzel olanlarını bizler için seçip her hafta yeni bölümlerle birlikte çevirmeye çalışıyorlar. ben de bunlardan faydalanarak izlemekte teredüt edenlere fikir vermek istedim.

Photobucket
Weekly Shounen Magazine'de (haftalık shounen dergisi; Great teacher Onizuka, Air Gear gibi mangaları yayınlayıp bir Jump kadar popüleritesini arttıran harika bir dergidir keşke burda da olsa ) 2006'dan beri yayınlanan Fairy tail ile başlayayım; uzun süredir mangası türkçeye çevrilmektedir, aynı bir Naruto, Bleach kadar popüler olduğunu düşündüğüm bir seri.

Bu sezon animeye çevrilmesi shounen kitlesini epey bi sevindirmiştir sanırım. ben de mangasını bir kaç ay önce okumaya başlamıştım, açıkcası o kadar anime ve manga takip etmeye çalışırken birşeyleri tamamlamak çok zor oluyor. Zira tamamlayamadan animesi yayına girdi şimdi büyük bir ilgiyle her hafta izlemekteyim. Konusuna değinmek gerekirse; Natsu ve Happy Fairy Tail adlı bir loncanın büyücüleridir. Lucy'de bir Fairy Tail büyücüsü olmak istemektedir ve Natsu sayesinde o da loncaların en iyisine giricektir. Fairy Tail en iyi büyücülerin olduğu ve harika işler başardıkları bir loncadır. Natsu, Lucy, Happy, Erza ve Gray'in ilginç ve fantastik maceralarını anlatmaktadır kısaca... altyazılarına buradan ulaşabilirsiniz;http://divxplanet.com/sub/m/22234/Fairy-Tail.html
Photobucket
------------------------------------------------------------------

Photobucket
テガミバチ TEGAMİBACHİ yani Letter Bee bu sezon yayınlanan ve benim favori animelerimden biri. Aylık shounen Jump'da yayınlanan bir mangayken birden bu sezon animeye uyarlanıp okuyucusuna büyük bir mutluluk vermiştir. Biz de okumak isterdik elbet ama şimdilik bu harika manga'nın animesiyle yetinebiliriz. Her bölümü insanı derinden etkiler hüzünlendirir, izlerken illa gözümden yaş gelir sanırım benim duygusallığımla alakalı :P

Letter Bee, Lag Seeing adlı küçük bir çocuğun mektup arısı olup küçük yaşta ayrılmak zorunda kaldığı annesini aramasını konu alır. Tabi konu kendi içinde budaklanmaktadır. Lag'ı Gauche adlı bir mektup arısı bir mektup gibi götürülmesi gereken yere götürmüştür. Konu Lag'ın Gauche'den etkilenmesiyle başlamıştır. Gauche'nin de gerçekleştirmek istediği amaçları vardır. Bu arada Gauche karakterini en sevdiğim seiyuulardan biri olan Fukuyama Jun seslendirmektedir. O da kim bee!! derseniz Code Geass'den Lelouch Lamperouge'u hatırlatmak isterim. Kısaca dram,fantasy türünde bir animedir.

Her hafta yayınlanan yeni bölümün ardından altyazıları çıkmaktadır. Takip etmek isteyenler için en sevdiğim anime sitelerinden biri olan Anime Manga tr çevirmenlerinden Beyazm çok başarılı bir şekilde çevirmektedir. Umarım hiç bıkmadan sonuna kadar çevirir çevirmenimiz.İşte o altyazılar; http://divxplanet.com/sub/m/22249/Tegami-Bachi.html


-----------------------------------------------------------------
Photobucket
Kimi ni Todoke bu sezon başlayan en iyi shoujo ve romantik anime. İzlerken Sawako karakteriyle birlikte ağlayıp gülümsüyorum resmen. 2006 yılında manga olarak yayımlanmaya başlamıştı bu manga ve 2008 en iyi shoujo manga ödülünü aldı. Göründüğü üzere tastikli.

Şöyle bir konusuna değinirsek; klasik shoujo fakat the ring'deki Sadako'ya benzeyen bir karakterin hikayesi bu. Sadakoya benzemesi ve asosyol bir yapısı olduğundan Sawako hep dışlanmış olarak yaşamış fakat Kazehaya onu bu durumudan kurtarmaya yardımcı olacaktır. hakkında verebilceğim her şey spoilera gireceği için pek bir şey anlatmaya gerek yok inanılmaz güzel bir anime. Altyazı çalışmalarını www.animeou.net altında Hebihime adlı bir çevirmen yapmaktadır yani fansub olarak bu güzel ve nadide animeye ulaşabilirsiniz.
Photobucket


----------------------------------------------------------------

Photobucket
Kobato'yu tanıtmadan önce referansını açıklamalıyım; Clamp ne yapsa izlerim diyen varsa bu yazıyı okumasın ismi kaptığı gibi izlemeye başasın derim, zira Clamp tarafından yapılan animeleri sayarsak; Chobits, Cardcaptor Sakura, xxxholic, Clover, Code Geass ve daha niceleri ele almak gerekir. Hepsi birbirinden mükemmel yapımlar. Edindiğim bir bilgiye göre bu manga ve animelerin hepsinin Bayan olduğu mangaka ve yapımcılardan oluşuyormuş. Yanlış bir bilgiyse çok özür dilerim.

Kobato, aynı adlı bir kızın dileğini gerçekleştirmek için yaptıklarını anlatmaktadır. Chobitsden tanıdıklarımız da bu animede yer almaktadır. Komedi, fantasy ve birazcık romantik bir anime. Yine fansublarına ulaşmak isteyenler için http://www.animemangatr.com/forum/devam-eden-calismalarimiz/1019-kobato-4-bolum/ anime manga tr çevirmenleri tarafından ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...