19 Haziran 2012 Salı

Tokyo - En son nerede kalmıştık?



Geldiğim birkaç gün gaza gelip blog yazabildim ama sonra planladığım gibi gelişmedi olaylar. Hala uyum sorunu yaşıyorum mesela. Ve Türk olduğum için evdeki isveçliler ve ruslar tarafından dışlandığımı hissediyorum. Twitterda takip edenler zaten ne kadar rahatsız olduğumu farketmişlerdir... Onun dışında hasta olsam, uykulu bile olsam dersleri kaçırmamaya çalışıyorum, okuluma gidip geliyorum. Bugün hatta tam şu anda tayfun Tokyo'ya gelmiş durumda. Dışarda sonsuz bir yağmur yağmakta ve acayip gürültü var ve yine de hava sıcak ve çok nemli.  Tokyo'nun saçma sapan havasından bahsetmeye başlarsam bu muhabbetin sonu gelmez zaten.


Maalesef insanlar türkleri çok yanlış tanıyorlar ya da sadece kendi ülkelerinde karşılaştıklarından ibaret sanıyorlar. Beni türk hariç her millete benzettiler, en son kanadalı sınıf arkadaşım anime kızlarına benzediğimi söyleyerek götümü tavana kaldırdı sadasdas (çok özür dileyerek burada böbürleniyorum şu an) Neden bilmiyorum ama yabancıların ten rengine, dinine, güzelliğine takmış durumda herkes. Eğer yabancıysan ve biraz giderin varsa japonyada popüler olmaman kaçınılmaz bence... Herkes güzel olduğunuzu söyleyip duruyor herkes yolda yürürken size bakıyor, eğer birinin cesareti varsa gelip sizinle konuşması içten bile değil.
Evde birçok japon arkadaşımız kaldığı için ister istemez japoncayı bir yerden sonra anlamaya başlıyoruz. Sokakta sizi yabancı görüp hakkınızda konuştuklarını anlamaya başlıyorsunuz ki bu çok ayıp bir şey bence. İstanbul'da her gün binlerce turist gördüğümüzden midir nedir hiç insanların hakkında yardırdığımızı hatırlamıyorum, bu kadar turiste yabancı olmak hiç hoş değil bence sevgili Tokyo.


Neyse yazmadığım ara içerisinde -ki iki hafta olmuş- adam gibi bir şey yapmadım okula gidip gelmekten başka. Geldiğimden beri kendimi iyi hissettiren birkaç şey oldu ama. Mesela; yıllardır Tokyo'da yaşayan sevgili ...S.a.S... ile görüşüp Akihabara'da yemek yedik, birkaç saat türkçe konuşup japonları çekiştirmek paha biçilemezdi. Geçen hafta cuma günü ise gece 1 buçukta uyanıp aşağı bir indim kapı açık tanımadığım biri ayakta işiyor, uyku sersemi gözlerim bana oyun oynuyor sandım ama tamamen gerçekti, Rumi-san (ev arkadaşım) ve 2 erkek arkadaşı eve acayip sarhoş gelmişler ve o kadar komiktiler ki diğer ev arkadaşım Shin'le bu 3'ünü anlamaya çalışıp durduk hatta video da çektim. Geldiğimden beri hiç bu kadar eğlenmemiştim, Rumi iki adamı da patakladı durdu. Sonraki 2 gün Rumi dışarı çıktığında sake içmeye mi diye sorar oldum sarhoş gelmesini rica ettim kendisinde ama maalesef... En son da Shinjuku'ya gitmiştim, yeğenime topshoptan istediği bluzü alacaktım. Bir de yine twitterdan takip edenlerin bildiği gibi (bana göre) Tokyodaki en güzel kız shinjuku topshopta çalışıyor ve onu da görmeyi çok istiyordum. İlk gittiğimde biraz konuşmuştuk kızla ve son gittiğimde tanıdı yanıma geldi (o da beni seviyor sanırım :P) Yine muhabbet ettik bu sefer isimlerimizi sorduk birbirimize ve arkadaş olduk kendisiyle. Adı Miki ve hayatımda (ses tonuna kadar) bu kadar güzel bir varlık görmedim ben. Ama bana göre bütün japon kızları güzel zaten.


Bu arada ben yazarken tayfun Tokyo'yu vuruyor şu an. Umarım sevgili Rumi'im eve sapa sağlam gelmiştir. Japonlar hariç diğer bütün avrupalılar (koreliler de dahil) hiç de cana yakın değiller maalesef. Zaten başta da bahsetmiştim dışlandığımdan. Sensei ve Rumi de dışlarsa o zaman gerçekten evime dönmek için elimden geleni yapmaya başlarım ki hemen dönesim var zaten. Maalesef hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi değil.


Son olarak bugün sevgili İstanbulum'da Trivium konseri olduğunu duydum ve kıskançlıktan aklımı kaçırmak üzereyim. Ben Matt Heafy'nin ülkesindeyim o ise benim ülkemde bu nasıl bir ironidir anlamış değilim. Burada bir ihtimal kendisini görme şansım olur sanıyordum ama meğer ülkemde sabit durmam gerekiyormuş benim. Bugün benim yerime Trivium konserine gidip kendisini canlı canlı görmenizi tavsiye ederim. Şimdiden konsere giden herkese iyi eğlenceler dilerim. Gidip görüp resimleyip videolayanların haber vermeleri rica olunur.


Matt Heafy'nin paylaştığı İstanbul resimleri

Şimdi tayfuna, uykuya, derse geri dönüyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere canlar.

Not: Twitter ve Blogdan takip eden anime severlere ara sıra süprizlerim olabilir. Şimdiden blogumu paylaşan/paylaşmayan herkese teşekkür ederim.

16 yorum:

  1. Kaç gündür Twitter'dan attığın videoları seyretme fırsatı bulamadım iş yoğunluğundan ama şimdi yazıyı hızlıca okudum. :) Haftaya videolarına dalıcam :)

    Hiç tanımadığın bir yerde insanlar sana ne kadar yakın, sıcak olursa olsun kalmak zaten zordur ama canım bir dili ülkesinde öğrenmek harika ve herkesin eline geçemeyecek bir fırsat! Bu şekilde motive edeyim seni :)

    Hem boşver insanları o büyük gintoki'ye saldır diyorum!!! kaçır hatta :)))) haha resmi twitter'da görünce akjhsdakdhs olmuştum zaten :)

    Bu arada onsen'e dövmeliler giremiyor olayını mangalarda çok görmüştüm ama bu kuralı yabancılara da uyguladıklarını bilmiyordum. Üstüne yara bandı yapıştır, bandajla filan :)

    Daha güzel günler diledimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün hangi onsen'e girebilirim diye konuşuyorlardı girebileceğim onsenler varmış sanırım. Ama ilk beni çok korkuttular dövmelerin var onsene giremezsin ne olacak şimdi dediklerinde :D Sanki onsen'e girmek zorundaymışım gibi ben nerede nasıl bulurum onu bile bilmiyorum zaten henüz ahaha

      Sağol canım zaten twitterda sürekli moral veriyorsunuz destekliyorsunuz beni güçlü kılıyor böyle şeyler.

      Bu yola Gintokiyle baş koymuştum hayatımın erkeği 3 yıldır ve o maketi gördüğümde o 3 yıl gözümün önünden geçti resmen. Bir şeyi gerçekten çok seversen ona yakınlaşabiliyormuşsun dedim kendi kendime :D

      Youtube'umda duruyor zaten videolarım kaçmıyor ne zaman istersen bakarsın bi :P

      Sil
  2. Ahhhh post gelmiş *-* Bu arada boşver sen o kıskançları. Seni kıskandıkları belli >_> Japoncuklar iyi davransa yeter sana *-* Ben Korelilerin falan da canayakın olduğunu sanıyordum. TOPSHOP'daki kız nefis bu arada :P ehüehü. Adeta salyalarımız akarak videolarını takip ediyoruz canım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha kıskandıklarını düşünmemiştim ama koreli kızların benimle dışarı çıkmak istememelerinin sebebini onlardan zayıf ve uzun olmama bağlamıştım bir ara. Cünkü cildim kilom her şeyim önemli onlar için, oysa ben kim şişman, kim sivilceli bakmıyorum bile.

      Ya inanılmaz güzellerdi feci heyecanlandım gördüğümde :D

      Sil
    2. XD işte bak herşey ortaya çıkıyor. Aynı düşünmüşüz. Kıskanıyorlar işte. Hayınlaaaar! :D Ben bi yerde daha duymuştum. Sanırım blogların birindeydi. Gözler büyük, burun küçük(onların zenci burnu gibi yassı ve toparlak ya) bir de boyun uzun olunca asyalılar için güzelsin demekmiş :D Yani bizdeki rus olayı gibi ehüeheğe XD

      Sil
  3. 6 dakikalık konser videosu boyunca kameranın önünden geçen yaklaşık 2 milyon insan sayesinde anladığım kadarıyla Japonların hepsi fit. Bir tane bile göbekli geçmez mi! Bu arada tam 4. dakikada kadraja giren amca senin bir önceki videonda gördüğümüz amca olabilir :p Yalnız uluşça giyinmeyi biliyorlar, fena kıskandım.

    Sarhoş videosundaki elemandan korktum. Yukarıdan rahatsız etmekle başlayıp kanepeye kadar çömdü herif.

    Bir de şöyle bak: Zaten 2-2,5 ay sonra döneceksin, şu bu olursa diye düşünmek yerine neden bu 2 ayı geri saymıyorsun? Anladığım kadarıyla her şey yolunda gitseydi bu 2 ay bile senin için az gelecekti. Şimdi sırf kibirli Avrupalılar yüzünden (veya başka milletler)... daha doğrusu kibirli insanlar yüzünden bu süre çok gelmeye başlamasın. Her gününün tadını çıkarmaya bak. Dünyanın en güzel varlığıyla (:D) arkadaş olmuşsun bile, illa her gün etrafında olan insanlarla arkadaş olman şart mı? Daha keşfedecek çok insan var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle oturduğun yerde dışarıdaysan kaç tane şişman insan görüyorsun bir düşün. Ben de sana tokyodaki şişman insan istatiğini vereyim, her 50 kişiden 2'si obez şişman değil bak obez. Bu konu dikkatimi çektiği için diyorum istanbulda olduğundan daha fazla şişman var burada ve bunlar genç.

      Sesi gelen var bir tane sürekli korkunç diyen o da senin gibi korktu ama ben hiç korkmadım çünkü çok güçsüzdü zaten. Dalga geçtim zaten yanıma çömünce host kulüpteymiş gibi hissettim :D


      Umarım başka iyi arkadaşlar edinerim de dediğin gibi geri kalan günlerin tadını çıkarabilirim. Maalesef bu postun üzerine benden hoşlanan (hatta videoda korkunç diye mahluk o) ev arkadaşım bütün sinirimi hoplattı, üstümden bi atabilirsem şu siniri pozitifleşmek istiyordum.

      Sil
  4. postlarını heyecanla takip ediyorum, twitlerini de öyle ama merak ettim Top Shop güzel kızı :)

    tayfun olayını duydum bir tuhaf oldum, çok geçmiş olsun.

    öbürlerini takma sen saçmalamışlar resmen.
    vallahi twitterdan ve tumblrdan takipliyorum aldıklarını resmen dibim düşüyor ehuheh :)

    sonradan gelen ekleme; izledim top shop videosunu hepsi bir güzel hatunların yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha adam gibi alışveriş videosu çekemedim Harajukuya gitmedim en çok orayı çekmek istiyorum. Oradaki görüntüler herkesin ilginisi çekecek bence :D Ama burada hava bir adam gibi olmadı geldiğimden beri iki hafta tatilim oldu onlar da yağmurluydu yağmur olmayan günlerde de kendimi dışarı attım zaten.

      Tayfun bizi teğet geçti :P ama canavar gibi bir şeydi vallahi :D

      Topshop'a umarım sık sık gidicem ne zaman o kızları görsem cennette gibi hissediyorum.

      Sil
  5. Merhaba suspi. Birkaç sorum olacaktı sana:

    1- Gittiğin dil okulunun adı nedir, kaç aylıktır ve ne kadardır sorması ayıp? Bir de gözlemleyebildiğin kadarıyla okulun yaş ortalaması nedir?

    2- Konakladığın yer ev mi yoksa bir çeşit yurt mu? Ve aylık ne kadar bayılıyorsun?

    3- Türkiye'de kullandığın cep telefonu hattını orada kullanabiliyor musun? Önceki postlardan birinde telefonuna güvenip gezintiye çıktığını yazmışsın da. Ben kullanılamıyor sanıyordumudu.

    Siz nasıl diyor... Arigato!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Griffith. Soruların başka bir post konusu ama burada kısa kısa anlatayım daha detaylısını da yazarım.

      1- Kudan Institute, 3 aylık, 3000 küsür lira, 20-40 yaş arası ki bugün çok daha yaşlı biri gördüm.

      2- Guest House dedikleri şeyde kalıyorum. Herkesin odası var salon tuvalet ve banyolar ortak. Private oda olduğu için aylık tam bin dolar. Ama odayı biriyle paylaşıyorsan çok daha ucuz.

      3- Evet kullanabiliyorum. Turkcell tüm dünya paketini kullanıyorum. Ben de öyle sanıyorum ama turkcell burada en çok kullanılan bir şirketi senin adına satın alıyor yani Docomo hat kullanıyorum esasında.

      Bir şey değil :D

      Sil
  6. Topshoptaki kızın fotoğrafı yok mu? :P Çok merak ettim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok maalesef ama önümüzdeki ay kızla içmeye çıkmayı düşünüyorum o zaman bir sürü foto çekinebiliriz :)

      Sil
    2. Tamam, bekliyorum. :D

      Sil
  7. Herruu :3 Bu blogu kimseyle paylaşmıcam ki hediyeleri kazanma oranım artsın >3< :DDD

    Şaka bir yana, sarhoş arkadaşın beni çok güldürdü! :D yalnız yandaki japonun sana sarkmaya çalıştığını düşündüm :/ sinir oldum :/

    Tayfun için de dikkat et, hasta olursan hiç çekilmez olur. Ve üzülme, biz türkler senin İNTERNETTE DE OLSA YANINDAYIZ! ;w;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam tahmin ettiğin gibi diğer yanımda bana sarhoş olanın dediklerini açıklamaya çalışan moron zaten bir numaralı fanım. Geçen hafta büyük bir salaklık yaptı artık konuşmuyorum bile kendisiyle.

      Ehehe zaten internette türkçe yazışıp konuşamasaydım kafayı yerdim. Burda herkesin kendi dilinde anlaşabileceği birileri var o yüzden cidden yalnız hissediyorum. Japonca anlıyorum ama cevap veremiyorum henüz o da zavallı bir durum maalesef ama hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi kolay değilmiş onu deneyimlemiş oldum.

      Sil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...