13 Eylül 2010 Pazartesi

Hajime no Ippo

One Piece'le beraber başladığım ama One Piece'in havasına girdiğim için bir kenara attığım serilerden Hajime no Ippo. Güncele yetişince, geri dönüp bu olağanüstü animenin ilk sezonunu üzülerek bitirmiş oldum. Yine, izle izle deyip beni fişekliyen Kucukrukiyeden başkası değildi. Bu yazı sayesinde müthiş animeler izleyerek geçirdim -minnettarım-.
Şimdi birkaç SS almıştım 76 bölüm boyunca en çok güldüğüm ve karakterlerin en tipi tip oduğu... gel gelelim aldığım her SS de Masaru Aoki var :D gibi... Şu animeye başladığımdan beri Aoki'ye olan aşkım hiç dinmedi. Seslendirmesini Onizuka'nın seiyuusu olmasından mıdır yoksa piçliği ve sempatikliğinden midir bilmiyorum, ama bu karakter benim Hajime no Ippo içinde en sevdiğim ve seriye bağlanma sebebimdir. İlla bir sebebe ihtiyacımız varsa da sebebi yan karakter bağımlılığımdır.
Sanırım Ippo'nun maç skorlarını vermediğimiz sürece şurada anlatacağım hiçbir şey spoilera girmeyecek. Nedense ben Ippo'ya fazla bağlanamadım, süper ezik bir karakter olmasından geçtim, kendini ifade edememesi bana çok eski bir arkadaşımı hatırlattığından, Ippo'nun o hallerini görünce sadece patakalamak, yerin dibine sokmak, hatta bunları daha güçlü olması için, gaza gelmesi, kendini geliştirmesi için yapmak istedim. Evet, benim ezik bir insana davranış biçimim bu şekilde, zayıflıklarını, mıymıntılıklarını suratına vurup özgüven kazanması adına, onu gaza getirip, beni alt etmesi için güçlenmesi gerektiğini ters psikolojiyle anlatmaya çalışırım. Ama Ippo sıfırdan başlayarak kendini geliştiren, diğer bildiğimiz karakterlere göre süper güçlü doğanlardan değil. Azmine ve mütevaziliğine hiçbir lafım yok. Ya ne bileyim konuşmasını bilmediğinden, kendine güveni olduğu halde yokmuş gibi ezilip büzülmesinden benim kastım, yoksa her maç yüreğim ağzımda Ippo'nun kazanması için dua ederken buldum kendimi. 
   
(spikerin göğüsüne vurduktan sonra) 
Bir de bu işin Takamura kısmı var :) Bu bildiğin her arkadaş grubu içinde olan göt oğlanlarından değil, Uyuzluğun vücud bulmuşluğu sanki, pisliğin ve piçliğin kitabını yazmış, kısaca Takamura olmasa bir halta benzemezmiş bu anime. İnsanı laflarıyla yerin dibine sokup, nasıl beceriyorsa bir lafıyla da gaza getirebiliyor. Hatta sadece Takamura'yla kalmayıp Kimura ve Aoki'nin de yeri büyüktür. Ippo'nun senpaileri olarak bu herilfer, hiçbir maçında Ippo'yu yalnız bırakmazlar ve maç süresince yaptıkları yorumlarla izleyeciği bilinmezlik diyarlarından söküp alırlar. Özellikle Takamura'nın bizim şapşal ikili Aoki ve Kimura'ya nazaran, maçın gidişatı ve Ippo'nun avatajlı olup olmadığı gibi çok iyi gözlem gerekteren ayrıntıları görebilmesi, birçok kez Takamura'nın güç delisi ve bir tür yarak kafa olmadığını göstermiştir. Zira Takamura aklı bir karış havada, kendini bir bok zanneden, aynı zamanda su katılmamış bir sapıktır. Kimura ve Aoki daha çok kendi halinde insanlar gibi gözükürler, oysa içlerinde Takamura ve Ippo'yu yakalamak için büyük bir azim vardır. Ayrıca Ippo'nun gelişiminde rolleri büyüktür.

Bir de Miyata vardı, Serinin başında Ippo'nun ilk antreman maçında dayak yiyip kendini geliştirmesindeki en büyük etkendi kendisi. Sonra Ippo'yla rakip olabilmek için salon değiştirdiler vs... Bazı okuduğum sitelerde Miyata ve Ippo arasındaki ilişkiyi Sasuke ve Naruto'ya benzetmişler, açıkcası ben onların arasındaki ilişkide bir gram duygu bulamıyorum, Naruto'nunki tek taraflı bir aşk :) Ama Miyata ve Ippo arasındaki ilişki daha arkadaşca ve samimi. Birbirilerini gaza getirmek için sürekli gelişiyorlar. ahh çok uzattım...
Ayrıca izlediğim en komik animelerden olduğundan yeri bambaşka. Gülmekten ağladım sayısız sahne hatırlıyorum, çalışma kamplarında yaşadıkları trajediler mi dersin Aoki'nin kurbağ taktiği mi, yoksa Takamura'nın herkesi ezmesi mi neyi nasıl anlatsam bilemiyorum. En çok eğlendiğim bölümlerden biri bizimkilerin bu sezondaki son kamp yaptıkları moruğun olduğuydu dani. Takamura efsanesinin pekiştiği çok eğlenceli bölümlerdi. Bir de hergün bir kere açıp ilaç niyetine izlediğim, Ippo'nun Kimura'dan öğrenmek istediği ayak tekniklerinin videosunu paylaşayım.

Ahh son 1 aydır aynı şeyi diyorum; Önüme 1000 bölüm One Piece ve Ippo vereseler de izlesem. Böyle güzel animeler izledikten sonra diğer hiçbir seriye devam edemiyorum, içimden gelmiyor..
Bu arada son anda farkettim Ippo'yla aynı tarz dövüşen Sendo'dan hiç bahsetmemişim. Manik depresif bir karakter, bir iyi, bir vahşi hayvan gibi, sevip sevmeme arasında kaldım ama iyi bir çocuktu. En azından seride etkisi çok büyük. İlk çıktığı dakikalarda Takamura'ya mağruz kalarak kötü şansın musluğunu açmış oldu. Ahahaha, ondan sonra işleri hiç rast gitmedi çocuğun.
 
 Bu resimler belki Takamura'yla ilgili daha çok bilgi verebilir.
Anlat anlat bitmez aslında daha anlatamadığım ve tanıtamadığım birçok karakter vardı. Yaşanan harika maçlardan bahsetmiyorum bile. İzleyin, izletin en önemlisi spor animesi ve çizimleri eski diye hor görmeyin. Bir tadına bakın derim. New Challenger'dan sonra da artık maç hiç bitmesin istiyorsan, wii'de bir Ippo keyfi iyi gider, hasret giderir...

6 yorum:

  1. olleeyy ippo yazisi:D tesekkur ederim basinin etini yememden nefret etmemissin, bazen ayari kaciriyorum ama insanlar guzel seyler izlesinler diye valla baska bi amacim yok :D
    yaziyi okuyunca yine ippo izleyesim geldi bak. new challenger ilk seriye gore cok kisa insanin tadi damaginda kaliyor, insallah ucuncu sezonu da cekerler cunku manga haala devam ediyor..
    sonucta boks dunyasi genis, japonyada sampiyon olmak da yetmiyor
    su kivamda bi anime daha olsa ne guzel olurdu beah

    YanıtlaSil
  2. Umarım devamı gelir gerçekten. Mangasını takip etmeye kalkışsak şimdi ohoooooooooo almış başını gitmiş 100 bölüm manga 5 saatte okunuyor.(hesaplarıma göre :P)

    İyi ki önermişsin başımın etini yemişsin. Soul Eater için de öyle dedin Kenichi bitsin onu izleyeceğim ihiihihihi

    YanıtlaSil
  3. gerçekten harika bir animediydi devamı dediğin gibi keşke gelse, mangası anime gibi zevk vermiyor. ayrıca ben buna da çok gülerim izlemeni tavsiye ederim, ki izlesen kesin hatırlarsın. :D
    http://www.youtube.com/watch?v=dWr5wDHA3_Q

    YanıtlaSil
  4. ahahahahahah Ya hepsi harika karakterler hatırlıyorum bu bölümü ahahaha :D

    Bazı kimseler gelecek yeni bir sezon diyor ama bilinmez tabi. Mangası çok sıktı diyeneler var son bölümlerde ippo bile gözükmüyormuş sanırım...

    YanıtlaSil
  5. Çok sevdiğim bir spor serisidir,Ippo konusunda sana katılıyorum,beni tamamiyle iten bir karakterdi,onun dışında her zaman dediğim gibi 'Tehlikeli' ama 'Muhteşem Üçlü'm var seriye beni sıkı sıkıya bağlayan ha bir de asla kendisinden vazgeçemediğim çok sevecen olan Koçumuz Kamagowa vardır,ikinci sezonda daha bir artıyor ona olan sevgim.

    Gelelim Takamura'ya,o nasıl bir insandır çözemedim bir türlü,gerçi biz ona kesinlikle 'İnsan' değil diyoruz wizardsky nick.li olan ve bu seriye aynı şekilde bağlı olduğum arkadaşımla,ikinci sezonunu da izledikten sonra (Kamp vakası) karar verdim buna ama yine de nefret edemedim kendisinden hele o maç hazırlığında çektiği işkenceye nasıl da katlanıyordu,Boks aşkından fazlasına sahip birinin katlanabileceği şeydi bence,ikinci sezonun ise tek eksi yönü bölüm sayısının azlığıydı bence,çok güzel bir yazı hazırlamışsın canım,keyifle okudum diyebilirim,Miyata gibi her zamanki köşeme çekilip seni takibe aldım yine bilesin :P

    Bir de ilk sezonda şu Karaoke olayına bayılmıştım ben :)

    YanıtlaSil
  6. ikinici sezon kısa olduğu için ben de hemen başlayıp bu şaheseri bitirmek istemedim. aynı şeyi gundam 00'da yaptım. biterse çok üzülürüm.

    valla öyle hızlı hızlı yazdım yine de teşekkür ederim canım benim :)

    Karaoke gittiklerinde takamura gerçekten şarkı söyleyebiliyor sanımıştım ama yanılmışım ahahahah çok güzeldi çok.

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...