20 Ağustos 2010 Cuma

Spoiler Spoiler (Naruto ve Bleach manga) Ve Naruto 174. Bölüm!!

Naruto 506
Eeee, bayadır Naruto kritiğinde bulunmamışım... Öncelikle büyük Spoiler altında Guy sensei için Kishimoto'ya teşekkür etmek istiyorum ve sonra Bee'nin içinden çıkan Kisame parazitini yeneceğine eminim çünkü bu genç kalp Guy'la beraber, Yürü be Might Guy!!!

Bugün biz Konahalı genç Shinobiler, Kakashi ve Guy sensei gibi büyük joninler tarafından eğitildiği için güçlüyüz~ dermişim. Şaka bir yana hiçbir manga Naruto kadar zevk vermiyor bana, özellikle Bleach mangasının gidişatı Naruto'yu zirveye taşıdığını düşünüyorum. 



Bleach Manga 416 
Ne bahtsız karakterlere sahip bir mangadır şu Bleach. Kimse ölmez ölmez, iki karakterin arasında ufacık bir kıvılcım olur ama onlardan biri de ölüme mahkum edilir. Kubo Tite gibi bir manga-ka'nın aklından neler geçtiğini söylemek zor. Meğer İlahın öldürülüşü dedikleri Ichimaru Gin'den başkası değilmiş. Aylardır Aizen'in sahnelendiği iki gıdımlık ilerleyişi okuyup durduk, sonu hüsran oldu, yazıklar olsun diyorum sadece... Yıllardır Gin ve Matsumoto arasında neler olduğu öğrenmek istiyorduk ve Aizen'e ihanet edeceği gün gibi ortadaydı ama Gin'e yapılan bu darbe içime oturdu doğrusu. Neyse bu serinin sonunun gelmesini temenni ederek sonlandırıyorum.

--------------------------------------------------------------------------

NARUTO SHIPPUUDEN 174
(Diyorum ki şu Naruto televizyonlarımızda yayımlansa Pokemon çılgınlığı falan aklımıza gelmezdi.) Pain dövüşünden beri yazmamış olsam da hala öyle elle tutulur bir ilerleme olmadı. Ancak Naruto Jiraya-sensei'nin bıraktığı mirası devam ettirebileceğini, her ne kadar Nagato(pain)dan nefret etse de bunu bastırabileceğini ve şu lanetlenmiş shinobi dünyasına barışı getirebileceğini, savaşmadan konuşarak anlaşılabileceğini göstermiş oldu. 

Ama her Jiraiya'ı gördüğümde gözlerim doluyor hafif bir şekilde sırıtıyorum. Bence Kakashi, Jiraiya ,Minato... bunlar saygı değer ağır karakterler.(benim sevgili Guy'cığım da onlardan biri ;) Shounen Jump'ın bu tip ağır topları var ve onlar olmasa bu kadar her yaşa hitap edemezdi sanırım.
Peki Nagato kadar Naruto da büyük acılar yaşamadı mı? en başından beri bir komedinin içine sıkıştırılmış büyük bir trajediyi izliyorduk. Tamam Naruto yaramazdı haylazdı ama çok tatlıydı be Blog. Her ne zaman flashbacklere o Konaha okulunun önündeki boş ve yanlız duran salıncağı görsem birden gözlerim dolmaya başlıyor, bir de adiler arkaya acıklı fon müziğini döşüyorlar. Burada kendimi paralıyorum, Naruto'ya kocaman sarılasım geliyor. 
Kocaman yüreği olan küçük bir çocuk aslında, kimine göre çok itici bir karakter olabilir ama çok insancıl olduğu için seviyorum kendisini. Babasıyla karşılaştığı andaki o hali falan her şeyin üstesinden tek başına gelmeye çalışıyor. İleriki bölümlerde göreceksiniz ki Naruto mazoşist :) 



Neyse bu bölüm kısaca Naruto'nun asla pes etmeme ve kesin kararlılığıyla Pain'in tam güvenini kazanması sonucu mutlu sona ulaştırdı (birazcık da olsa) 
Çünkü O Ero-sennin'in öğrencisi ve Yondaime'nin oğlu, Uzumaki Naruto! :)


5 yorum:

  1. baştaki bol spoilerlı manga yorumlarını okumadan hoop naruto bölümünü okudum. yine naruto aşkıylan dolu bir yazı olmuş zaten konu narutocuğumuza gelince biraz hassaslaşabiliyoruz.
    napsak kız bu kızanı evlat edinip acılarından kurtarsak mı,ben ramen yaparım sen köri-rice yaparsın yabancılık da çekmez kuzucuk.

    neyse saçmalamayım da bölüm cidden çok iyiydi..devamını merakla bekliyorum aynı zamanda da bildiğim tüm duaları okuyarak (sübaneke ve leddalin amin-o kadar biliyom ben) fillera girmesin diye yalvarıyorum kamisamaya.

    YanıtlaSil
  2. Aman aman spoilerlara dikkat iyi etmişsin.

    Naruto'nun insanlaşmış hali vardı aslında dedim sana ilk buluştuğumuz gün tuvalete gitmiştin mendil satıyordu yanıma gelmişti, O çocuğu bulup Naruto'ymuş gibi bağrımıza basalım ne dersin? Ne isterse yediririz yeterki Naruto bizim oğlumuz olsun ki zaten öyle!

    Bölüm iyiydi çünkü açıklığa kavuştu şu Pain olayı. Önümüzdeki bölümlerde bol bol Kakashi görmek istiyorum. Bu arada allah kabul etsin inşallah dualarını, bu gece ben de edeyim fillersiz bir dönem geçirelim :D

    YanıtlaSil
  3. bakın size sıpoyliyer (evet böyle yazılıyor) veriym. naruto 3. olarak hayvanlar gibi genjutsu öğrencek. itachi kişisi buna verdi ya gücünün yarısı. yarısını da sasukeye verdi. sasukeyi boşverin şimdi şamaroğlanı şahsiteytsiz adamı. neyse sennin+kyuubi+genjutsu= ocak reisi (pardon hokage)
    kapiş? :)

    kuçukruku bu sözüm de sana: gazetelerde çıkmışsın çok sevindik ailecek iziliyoruz efendim:P hakat güzel bişi ama:) tebrikler. eheh

    :)

    YanıtlaSil
  4. Valla bana spoylır olmadı pek ben mangayı takip ediyorum zaten, de Hokage olması zor biraz Naruto Sasuke'yi köye getirene kadar asla Hokage falan olmaz. Ama ocak reisi olabilitesi var ayrıca çok yakışır bizim şopara.

    YanıtlaSil
  5. hıı. bi ending'de klip olarak bunlar lise öğrencisi gibi çizilmiş eleman takım giymişti. deli yakışıodu. olur be o da olur ocak reisi de olur piyanist şantör de olur:P

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...