27 Ağustos 2010 Cuma

Japonya Medya Sanatları Festivali (ve eğlence)

Hadi öylesine bir dışarı çıkalım dedim, 1, 2 haftadır evdeyim ve One Piece mangası sebebiyle moralim çok bozuk. Kucukrukiye ile zaten JMSF planlarımız vardı ve aradan bunu da çıkarıp, bir de anime filmleri için adam gibi liste almak istiyorduk. Birden öylesine çıkılan eğlenceli bir güne dönüşmeye başladı...
Önce ruki'nin de dediği gibi gelenekselleşen Çin büfe'deki yemeğimizden sonra benim bızdığım Ayame-dono geldi, onu aldıktan sonra bir iki işimizi halletmeye giderken, Ruki'nin Luffy algılama mekanizması (one piece radarı) Taksimdeki tek Japon mağzası olan Edo'daki tee ayak bileği hizasındaki Luffy figürünü yakaladı. Bir yandan dürtükleniyorum durdurulmaya çalışıyorum öteki yanda ablam para göndermiş onu almalıyız hemen ve benim de aklımı figürlere takıyor arkadaş :D
Neyse efendim bir heycanla mağzaya geri döndük, çok şık bir Monkey D. Luffy pvc figürü ile karşılaştık. Ne yapsak ne etsek bilemedik sevgili nakamam Ruki ders çıkarılır nitelikte bir irade gücü sergiledi bizlere ve biraz pahalı olan Luffy'i figürü yerine bütçemizin yeteceği ama Luffy kadar güzel ve karizma olan Mihawk figürünü aldı, ben de Robin figürüyle günün altın vuruşunu yapmış oldum.

 Hazinelere konmadan önce, gittiğimiz Japonya medya sanatları festivali, bana Naruto Shippuunden'nin yönetmeni Hajime Kamegaki'nin yaptığı seminere giremediğim için bir ödül gibi geldi. 
Yaratıcı akıl ve anlatıcı akıl olarak iki bölüme ayırmışlar sergiyi, yaratıcı akıl yani Monozukuri, ruki'nin de anlattığı üzere; Japon beyinlerinin yaşamı zenginleştirmek adına icat ettiklerini sergiliyordu. Bunlardan biri de hepimizin ilgisine ve kulağına hitap eden pachinko toplarına benzer şeylerin çeşitli ritimlerde ve sırayla düşerek çıkardıkları müzik şeysiydi(nesi olduğunu bilemedim). O sırada emektar fotoğraf makinamızın şarjının az olduğunu düşünerek ve ilerledikçe harika şeylerle karşılaşcağımızı düşünerek resimlerini çekmedim :/

Ve tam düşündüğüm gibi serginin bir sonraki adımı Anlatıcı akıl/Monogatari hayatımızın vazgeçilmezleri olan anime ve mangaların eskizleriydi.



Bu gördükleriniz mesela Summer Wars filminin mekan ve karakter çalışmalarının ilk halinden son haline kadarki çalışmaları. Çok gereksiz gibi gözükebilir ama izlediğimiz şeylerin ön çalışmaları bana ve benim gibi düşünen bir çok insana heycan veriyor olabilir. Çizgi çizmenin hassasiyetini kavrayan her insanın oturup saatlerce gözlemleyebileceği türden çalışmalar vardı. Manga eskizlerinin yanına koyulan tamamlanmış mangaları karşılaştırmak eğlenceliydi. Hem onca zamandır okuduğumuz ve izlediğimiz manga ve animelerin çizerlerine ve yapımcılarına saygımız arttı, hem de yakından izlemlemek bizi japon kültürüyle daha da yakınlaştırdı sanki. (Bu arada Summer Wars'ı izlememiş olanlar pera müzesinde anime filmleri gösterimi yapılacağı için gidip izleyebilirler arada sergiyi de geziverin)
 Vagabond ve birkaç manganın da eskizleri mevcut. 
Onun dışında oturup saatlerce manga okuyabileceğiniz küçük çaplı bir kütüphanesi de vardı.

 
Sonra Wii'lerin ve ps3'ün bulunduğu bir odaya geçtik orada bir baktım bizimki hemen Naruto oynuyor (çok pis Naruto oynar) Ailemizin küçük veledi Naruto'yu da görünce öeh tamam biz evde gibiyiz dedik, hepimiz oyunlara daldık, çıktık. Ve Anime filmleri gösterim programını aldığımız gibi fırladık. 
Amacımız eğlenmek değildi sadece birazcık değişiklik olacaktı hayatımızda ama asmalımescit'in yolunu aldıktan sonra gerisi belliydi. Birkaç mekan değişikliğinden sonra geceyi biraz hareketli olarak Rukiler de noktaladık. Tabi madalyonun diğer tarafı vardı rezil bir korku filmi mi dersin, astım krizleri mi dersin... ama eğlenceliydi be blog. (daha o korku filmi ile igili yazacaklarım var!!)
Bizi anne gibi ağırlayan sevgili nakamama teşekkürlerimi ilettiktten sonra gidebilirim o/ 
Bu da haylazlar kralı Luxor (Kucukrukiye'nin kıymetlisi)

6 yorum:

  1. milyonuncuya olacak ama ben de geldiginiz icin tesekkur diyorum datli nakamam:)
    bu arada son resimde evimizin zemininin kirliligi gercekten nasil bir yerde yasamimi surdugumu yuzume tokat gibi carpti.
    daha temiz bir ruki evinde sizi tekrar agirlamak isterim bu sefer daha iyi bir korku filmiyle mumkunse:)

    YanıtlaSil
  2. Gitmek istedim ve mutsuz oldum! O figürleri gördüm ve aşık oldum! O Luffy ne kadar bana öğrenin söyleyin lütfen! Chopper falanda vardı Teach vardı! Offf! Ayrıca oyunlar falan *_* PS3 te naruto oynamak çok keyifli arkadaşlarla. Bend ps3 var oyun var. İnsan lazım xD

    YanıtlaSil
  3. ahahahahaha. bak figürlerin satıldığı dükkanı tarif ediyom;
    odakule ingiliz konsolosluğunun çaprazında adı Edo, Her türlü japon zımbırtısı bulabilirsin. Figür getireceklerini söyledi kadın, Kocası da japonmuş bize en çok ne seyrediliyor ne figürleri getirsek diye sordular, dedik naruto one piece getirin nolur. fiyatı söylersem kucukruki kızacak bana, ama 108 tl'di (allahım nolur kızmasın amin).
    Ayrıca oyunun grafikleri harikaydı samet keşke ben de wii yerine ps3 alsaymışım dedim :( güle güle oyna bol bol oyna... yazmayı unutmuşum o oyunun adı; Naruto: ultimate ninja storm'du
    He ayrıca 3 ekime kadar sergi devam ediyor ve anime filmleri için gidip geleceğiz haberleşiriz.

    YanıtlaSil
  4. uwaaahhh one piece bittiii...allahim basimi nerelere vurayim simdiii..108 lira verip figuru alaydim simdi onu bagrima basip kendimi avutuyor olurdum..gara tasiiim!!!
    bi yandan da hafiften mutluyum ...ama 4 hafta bu dile kolay..gecmeez gecebilemeez!!

    YanıtlaSil
  5. Şimdi şöyle genel olarak atlayayım. Öncelikle Edo'yu biliyorum bir kere böyle mal gibi kaybolduğumda denk gelmiştim. Gamzelerle her gittiğimizde camları temizlemek zorunda kalıyorlar (Evangelion figürleri vardı bi ara bide xD)

    Hııııghhhh (Nefessiz kalma efekti) 108 *_* Bir ay aç gezmeyi göze alabilirsem alacağım onu! İnşallah 1-2 ay durur xD. Ayrıca kucukrukiye Mihawk almış bi kere! (Ona da göz dikebilirim :D)

    Öyle deme Enda Wii süper. Geçen toplanıp Fatal Frame ve Rabbids oynadık manyak gibi süperdi xD PS3 güzel kabul ediyorum ama kalabalık eğlencesi Wii'de. Naruto için ise şunu diyebilirim. Eylül ayında Shippuden çıkıyor. Sage mod bile olacak oyunda. Bir gün hep beraber oynamak için bir düzenleme yaparsak seni de bekleriz ^_^ Zaten animeciler arası bi naruto eğlencesi yapmayı planlıyorum arkadaşlara ek olarak. Eğer gerçekleşirse mutlka beklerim!

    Anamm! Ben 15-16 Eylül gibi geliyorum (referandum var diye balıkesirde kaldım) Ondan sonra her türlü etkinlikte bana haber verirseniz koşarak gelirim (Pek bi işssizim biliyomusun :D)

    Bi 4 hafta lafı geçmiş gene mutsuz oldum. 4 rakamını gördükçe gözlerim doluyor sağda solda. Eve giden otobüsümüz olan 4 numaraya binemiyorum T_T

    YanıtlaSil
  6. şeytan diyorki git ps3 de al off shippuundeni düşünemiyorum.

    ben de geçen pazar mangada güncele geldim öküz gibi ağladım morelim bozuk (neredeyse depresyona girdim) ama kendimi bir yandan devam ediyor ya diye avutuyordum şimdi bu 4 hafta nasıl geçecek ve sen ben tam güncele gelmişim şimdi mi aklına geldi tatil yapmak be adam. dur ben takvim neyin koyayım bloguma günleri sayalım hızlı geçer belki...

    İşte bir etkinlik olduğunda haberleşiriz çünkü shueisha sponsorluğunda manga birşeyleri olacaktı yıl bitmeden, en çok gitmek istediğim etkinlik oydu onu ben tam öğreneyim konuşalım sonra...

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...