21 Ağustos 2010 Cumartesi

★Basit Manga düzenleme: Ders 1

1. Ders: Eğer manga editlemek istiyorsan, doğru yerdesin!!


Birçoğunuzun bildiği üzere Manga Suyu çeviri grubunun manga editörlerinden biriyim. Çok iyi manga editlediğim söylenemez ama 8-9 ayda baya bir yol katettiğimi düşünüyorum, ki Gintama'nın 6. bölümünden sonrasına bakıp ne kadar acemi olduğumu görebilirsiniz :) 
Neyse ders vermek benim haddime değil ama Photoshop'dan biraz anlayan ve bu tür işleri sevenlerin potansiyelini ortaya çıkarmak istedim. Belki sen de bizim grubumuza katılıp hiçbir karşılığı olmayan bu oluşuma yardım etmek istersin ;)

Manga baloncuklarının nasıl silindiğinden başlayalım. Silme işlemi ps kullanıcıları için gayet basit (onlar bu adımı görmezden gelebilirler)
(1. aşama)

Bazı manga sayfaları yabancı gruplar tarafından "png" dosyası olarak kaydedilmiş olabilir. Png dosyaları üzerinde düzenleme yapılamayabilir, o yüzden Png formatı üzerinde oynamak için şu ayarları yapabilirsin;
(2. aşama)

Ama genelde biz tarayıcıdan geçirilmiş orjinal mangalar (scanlation edilmiş raw manga) üzerine düzenleme yapıyoruz, formatları "jpg." olduğundan her sayfada bu ayarı yapmak zorunda kalmıyoruz. Çünkü JPG üzerine derhal düzenleme yapılabilir.

Baloncuk temizledikten sonraki aşama; Benim başlangıç ayarları dediğim ama çok dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bu ayarlara sağdık kaldığın sürece kaliteli bir iş çıkaracağına eminim. (bu aşamada sorun yaşıyorsanız mesaj atmaktan veya soru sormaktan çekinmeyin!!);
(3. aşama)

Hazırlığımızı yaptıktan sonra gerekli butona(text)basıp baloncuğu nasıl yerleştirceğimize geçebiliriz. (şu anlamda font(yazı karakteri) seçimi size kalmış)
(4. aşama)

1. dersin sonu! şimdi yanlış ve doğruyu ayırt etmek açısından aşağıdaki şablonu dikkate alabilirsin.
(son aşama)

Eğer son aşamayı doğru geçmişsen, 2. derse hazırsın demek.

Bir sonraki ders: Eğer Jump kalitesini yakalamak istiyorsan, doğru fontu seçmelisin!!!

1 yorum:

  1. başka yerlerde crisp yerine smooth kullanılıyor... bu ikisi arasinda nasıl bir fark var

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...