12 Temmuz 2010 Pazartesi

One Piece'deki körili yemeğin tarifi...

Bir gece yarısı daha yemek programıyla karşınızdayım, bugün uzakdoğu yemeklerinden biri olan adını bilmediğim ama One Piece'de Sanji'nin küçük bir yamağa yardımcı olduğu körili yemeği denemek amaçlı yaptım. Neden yaptım çünkü dün gece o bölümü izlerken hayvan gibi canım çekti, onun hayaliyle uykuya daldım ve bugün bushidommuş gibi bu yemeği yapmayı amaçladım. Baya zorlu bir yemekti doğrusu ve bölüm filler mi neydi bir kere izleyip aklımda ne kaldıysa öyle yapmaya kalkıştım takdir edersiniz ki bir filler bölümünü 2 kere izleyecek değilim, deliyim ama o kadar üşütmedik çok şükür.

Tarifi aldıysan yapılışına geçiyorum;
Önce tavukları temizleyip kuşbaşı kesiyoruz ve bir kasede kimyon, tatlı kırmızı biber, nane, karabiber, kekik ve dilediğiniz başka baharatlarla marine ediyoruz(göz kararı sıvı yağda koydum yalan değil) Sonra tavuk işlemi gerçekleşirken bir adet kedinin bacağınızın dibinde olması ve arada bir tezgaha uzanması şart! Çeşitli azarlarla yemeğe duygu vermelisiniz, yani bu yemeği yerken kedimi azarladığımı hatırlamalıyım. Sonracığıma, patates ve havuç gibi sebzeleri küp küp kesip tencereye atabilirsiniz.


Ondan sonra soğan'ı kesip pembeleşinceye kadar (hep söylemek istediğim fenomen cümlelerden biri) kavurun. Ardından unu yağsız tavada koyulaşana kadar kavurun, un göz kararı koyulacağı için bir ölçü veremiyorum, ne az ne çok. Arada anneniniz gelip size "ben kavurayım, ben keseyim" diye diretmesi lazım, yoksa yerken annemin inadının tadını alamam. Kavrulan unun içine çekinmeden ve utanmadan 2 tatlı kaşığı köriyi boca edin. Bu arada unutmadan kavrulurken soğanların içine mutlaka 1 adet kesme şekeri atın.

 Domatesleri bütün halinde haşladıktan sonra çok keskin bir bıçakla(zira haşlanmış bütün bir domatesi dandik bıçaklar kesemez) küp küp kesin. Şimdi tencereye ilk önce attığımız patates ve havuçların üstüne üstünü geçecek kadar su koyun ve kaynata durun, sonra ardından hemen tavukları ve kestiğiniz domatesleri ve kavrulmuş soğanı koyun. O sırada eminimki su fokurduyordur biraz fokurdarken de kavrulmuş un ve köri karışımını patateslere zarar vermeyecek ama unun topaklaşmasına izin vermeden karıştırın. Eğer bunları yaparken su az geldi ve yemek koyulaştıysa çok az su ilave edin ama suyun sıcak olmasına dikkat edin. En son ve yemeğin sırrı da diyebileceğimiz kırmızı elma'yı rendeleyip sık sık karıştırarak pişirin.
 
Görüntüler bu şekilde değilse, allah iyiliğinizi versin başka bir şey demiyorum.
Tam bu şekilde yaptığınız zaman eminimki siz de benim kadar beğenip kendinizle biraz olsun gurur duyacaksınız. Zira dün geceden beri sevgili Kucukrukiye'nin kafasını yiyip duruyordum. O da nasıl olacağını merak ediyordu. Şimdi gönül rahatlığıyla harika olduğunu söyleyebilirim. Hatta "Luffy'i kap gel, yanına bir de harika bir pilav yaptım şekerim" diyebilirim hahaha. 

İlk deneme olduğundan sanırım yemeği yapmak uzun sürdü, o kadar uzun sürünce düşüncelere daldım, mutfakla birleştim az daha zaman kayması olsa köri köri diyarlarına gidebilirdim, all blue'ya inanmaya başladım felsefem değişti falan filan... (iyiki bir one piece izlemeye başladın allah belanı versin diyorsanız, haklısınız! ama demeyin öyle şeyler)


Savaş meydanı: Mutfak
Kazanan: Beyaz bir gecelikle yemeği üstüne hiç bulaştırmadan tamamlayan suspusningi.
Afiyet olsun o/

7 yorum:

  1. yillardir gorup de bunu cok yiyolar ben de yapsam ama nasil yapsam dedigim kori-rice adli mohtesem yemegi deneme tahtasi gibi yapip tarifini paylastigin icin coook tesekkur ederim suspuscuum..
    ama gecenin bu vakti zaten berbat bozuk bir yemek yemis bu garibe bu yapilmaz..
    evet canim cekti!! korim olsa valla etlisini yapicam..yok yok yalan lan! bunun icin cok yasli ve tembelim.
    en guzeli senin gibi adam gibi malzemeleri toplayip kedimi alip mutfaga girmek, anne faktorunu katamayacagim, tadinda bir sorun olur mu sevgili gurme?

    YanıtlaSil
  2. bu arada kedini de yirim!!o ne tatlilik!

    YanıtlaSil
  3. etlisini dene mutlaka ben kırmıza ete köri yakıştıramıyorum nedense. ama öyle de deneyeceğim bir ara.ahahah yanlız karıştırmadım ben yaparken dibi biraz tuttu annem sonra söyledi un varsa yemekte sürekli karıştırmalısın diye ona dikkat et :D Hee tatlı gözüktüğüne bakma uyuzun önde gidenidir o piç adı ichigo zaten :D

    YanıtlaSil
  4. anne uyarisini ciddiye almak sart!!
    ichigoyu mincirmak istedim..uzun tuylu ya..yumusaciktir.luxor o kadar yumusak degil..tuyleri de kisa..ayrica simarik (kustuk de biz bugun) yapacak is bulamayinca luxora trip atiyom boyle de eglenceli bi hayatim var..

    ben de once tavuklu denicem en azindan tat garantili artik :)

    YanıtlaSil
  5. whoooooooooooooowwww.... ben de yapcam gelince.... tarif için teşekkürler...

    One piecedeki körili yemek bayılırım (Efekt: Adile naşit gülmesi)

    :)

    YanıtlaSil
  6. Aaaa süper! Kesin denemem lazım bunu. Bir ara kori yapmıştım fena olmamıştı aslında ama başka şeyler denemek iyi olur :D GÜzel gözüküyor hem O_o Kedin çok pis poza yatmış yalnız. Kesin ichigo yani :D

    YanıtlaSil
  7. @aniki: ahahaha :D ismi yok işte eminim egzantirik bir adı vardır da henüz bulamadım.

    @getsuga tenshouu: dene mutlaka çok güzel oldu biliyorum benim gibi köri manyağısın beğeneceksin kesin :D kedim çok uyuz ya isminden dolayı sanırım :P

    YanıtlaSil

dökül bakalım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...