15 Eylül 2010 Çarşamba

Spike'ı Keanu oynayacak ama...

...e Faye'i kim oynayacak? 
Live actionlardan pek hoşlaşmasam da izlemek istediğim 3, 4 tane var. Onlardan en önemlileri Beck ve Gantz sonra da Cowboy Bebop'ı öğrendim. Hem live action, hem de amerikan yapımı olunca daha bir tiksindim, e ne bekliyorsun mk. derseniz, benim Keanu'ya zafım var arkadaş. Yıllardır bütün sevgililerimi gizli gizli aldatma sebebim adam. İster istemez bekliyorum nasıl olacak merak ediyorum. Hani Keanu eski günlerdeki gibi olsaydı bu role yakışırdı ama dipçik gibi Spike'ı 40 küsür yaşındaki herif canlandıracak, çok yadırgadım bir yandan da Justin Bieber  canlandırsa daha mı iyiydi yani, diyorum. Gördük koskoca Light'a kulağını bok götüren Zac Efron'u layık gördüler. Bir kere Yagami Light temizliğine çok düşkün bir karakterdi.
Madem Spike'la Keanu'yu aynı kareye koymuşsunuz binlerce resmi kesip biçmiş Keanu'yu kılıktan kılağa sokmuşsunuz, neden Faye'yi kim oynayacak göremiyorum. En sevdiğim karakteri kim canlandıracak bilen varsa ve bana söylerse sevinirim. 

★Basit Manga düzenleme: Ders 2

2. Ders: Eğer Jump kalitesini yakalamak istiyorsan, doğru fontu seçmelisin!!!

Saçma salak başlıklarımı görmezden gelip devam edelim. Şimdi sıra konuşmalara ve tepkilere göre font seçiminde! Bu örneği Manga Suyu'nun en iyi çevirmenlerinden Bakasensei yani nam-ı diğer Kucukrukiye'yle birlikte hazırladık.

Raw örneği------------------> Düzenlenmiş hali
One piece 1. bölüm 5. sayfasının çevirisi;




Haydi o zaman içelim güzelleşelim!!
Luffy'nin deliliğine 
ve bizim muhteşemliğimize!!
Ohoo ho hoo' götür! Götür!
Sake! Sake! Biraz daha sake getir!
Salak! O benim etim!
Kapa çeneni! Benim o!
Hey, kesin sunu! içerken kavga etmek de neymiş öyle!
(SFX: Ha ha ha ha ha)
Ah~ Acımadi kiii
Yalancı!! Saçma sapan şeyler yapmayı kes!
Hem bir kere ben acıdan korkmam ki! Bir dahaki sefere beni de denize götürsenize
Ben de korsan olmak istiyorum!!

----------------------------------------------------------------------

Şimdi yukarıdaki Raw örneğini kullanarak, verdiğim font isimlerini Bilgisayarınıza yükleyip ve Çeviriden faydalanarak siz de sayfanın düzenlenmiş hali gibi yapabilirsiniz. İsterseniz yapmazsınız size kalmış.

Not1:Fontun türkçe desteklediğinden emin olmak için http://www.fonttr.com/'den indirin lütfen.
Not2: "yahahah" kısmını bir sonraki ders olan clonelama da(clone tool) öğreteceğim, o yüzden o kısmı yapmadan geçiniz.

Bir sonraki ders: Kök hücre hiçbir şey, klonlama her şey!

13 Eylül 2010 Pazartesi

Bu Resme iyi bakın lütfen

Kenichi'deki Niijima'yı dünyanın en annoying karakteri seçtim. Nasıl bu kadar sinir bozucu bir karakter olabilir ya. Adam her şeye burnunu sokuyor, durmadan başını belaya sokuyor, hatta utanmadan kurtarılmayı bekliyor falan... Ne densiz, ne şerefsiz, ne tipsiz bir karakterdir. En son izlediğim bölümde kendisine ulaşılamadığı için Shinpaku kardeşliği Kenichi'ye gider ve Kenichi lafı koyar; 
+ Belki kaçırılmıştır.
- kaçırılmak mı? NASA tarafından mı?
Aahahahaha, adam bildiğin şeytan/uzaylı kırması ya, zaten resimden de anlaşılıyordur. Sabah sabah ne küfürümü yedin Niijima!!! Aslında böyle hayıflandığıma bakmayın Niijima olmasa devam etmezdim büyük ihtimal :)

Hajime no Ippo

One Piece'le beraber başladığım ama One Piece'in havasına girdiğim için bir kenara attığım serilerden Hajime no Ippo. Güncele yetişince, geri dönüp bu olağanüstü animenin ilk sezonunu üzülerek bitirmiş oldum. Yine, izle izle deyip beni fişekliyen Kucukrukiyeden başkası değildi. Bu yazı sayesinde müthiş animeler izleyerek geçirdim -minnettarım-.
Şimdi birkaç SS almıştım 76 bölüm boyunca en çok güldüğüm ve karakterlerin en tipi tip oduğu... gel gelelim aldığım her SS de Masaru Aoki var :D gibi... Şu animeye başladığımdan beri Aoki'ye olan aşkım hiç dinmedi. Seslendirmesini Onizuka'nın seiyuusu olmasından mıdır yoksa piçliği ve sempatikliğinden midir bilmiyorum, ama bu karakter benim Hajime no Ippo içinde en sevdiğim ve seriye bağlanma sebebimdir. İlla bir sebebe ihtiyacımız varsa da sebebi yan karakter bağımlılığımdır.
Sanırım Ippo'nun maç skorlarını vermediğimiz sürece şurada anlatacağım hiçbir şey spoilera girmeyecek. Nedense ben Ippo'ya fazla bağlanamadım, süper ezik bir karakter olmasından geçtim, kendini ifade edememesi bana çok eski bir arkadaşımı hatırlattığından, Ippo'nun o hallerini görünce sadece patakalamak, yerin dibine sokmak, hatta bunları daha güçlü olması için, gaza gelmesi, kendini geliştirmesi için yapmak istedim. Evet, benim ezik bir insana davranış biçimim bu şekilde, zayıflıklarını, mıymıntılıklarını suratına vurup özgüven kazanması adına, onu gaza getirip, beni alt etmesi için güçlenmesi gerektiğini ters psikolojiyle anlatmaya çalışırım. Ama Ippo sıfırdan başlayarak kendini geliştiren, diğer bildiğimiz karakterlere göre süper güçlü doğanlardan değil. Azmine ve mütevaziliğine hiçbir lafım yok. Ya ne bileyim konuşmasını bilmediğinden, kendine güveni olduğu halde yokmuş gibi ezilip büzülmesinden benim kastım, yoksa her maç yüreğim ağzımda Ippo'nun kazanması için dua ederken buldum kendimi. 
   
(spikerin göğüsüne vurduktan sonra) 
Bir de bu işin Takamura kısmı var :) Bu bildiğin her arkadaş grubu içinde olan göt oğlanlarından değil, Uyuzluğun vücud bulmuşluğu sanki, pisliğin ve piçliğin kitabını yazmış, kısaca Takamura olmasa bir halta benzemezmiş bu anime. İnsanı laflarıyla yerin dibine sokup, nasıl beceriyorsa bir lafıyla da gaza getirebiliyor. Hatta sadece Takamura'yla kalmayıp Kimura ve Aoki'nin de yeri büyüktür. Ippo'nun senpaileri olarak bu herilfer, hiçbir maçında Ippo'yu yalnız bırakmazlar ve maç süresince yaptıkları yorumlarla izleyeciği bilinmezlik diyarlarından söküp alırlar. Özellikle Takamura'nın bizim şapşal ikili Aoki ve Kimura'ya nazaran, maçın gidişatı ve Ippo'nun avatajlı olup olmadığı gibi çok iyi gözlem gerekteren ayrıntıları görebilmesi, birçok kez Takamura'nın güç delisi ve bir tür yarak kafa olmadığını göstermiştir. Zira Takamura aklı bir karış havada, kendini bir bok zanneden, aynı zamanda su katılmamış bir sapıktır. Kimura ve Aoki daha çok kendi halinde insanlar gibi gözükürler, oysa içlerinde Takamura ve Ippo'yu yakalamak için büyük bir azim vardır. Ayrıca Ippo'nun gelişiminde rolleri büyüktür.

Bir de Miyata vardı, Serinin başında Ippo'nun ilk antreman maçında dayak yiyip kendini geliştirmesindeki en büyük etkendi kendisi. Sonra Ippo'yla rakip olabilmek için salon değiştirdiler vs... Bazı okuduğum sitelerde Miyata ve Ippo arasındaki ilişkiyi Sasuke ve Naruto'ya benzetmişler, açıkcası ben onların arasındaki ilişkide bir gram duygu bulamıyorum, Naruto'nunki tek taraflı bir aşk :) Ama Miyata ve Ippo arasındaki ilişki daha arkadaşca ve samimi. Birbirilerini gaza getirmek için sürekli gelişiyorlar. ahh çok uzattım...
Ayrıca izlediğim en komik animelerden olduğundan yeri bambaşka. Gülmekten ağladım sayısız sahne hatırlıyorum, çalışma kamplarında yaşadıkları trajediler mi dersin Aoki'nin kurbağ taktiği mi, yoksa Takamura'nın herkesi ezmesi mi neyi nasıl anlatsam bilemiyorum. En çok eğlendiğim bölümlerden biri bizimkilerin bu sezondaki son kamp yaptıkları moruğun olduğuydu dani. Takamura efsanesinin pekiştiği çok eğlenceli bölümlerdi. Bir de hergün bir kere açıp ilaç niyetine izlediğim, Ippo'nun Kimura'dan öğrenmek istediği ayak tekniklerinin videosunu paylaşayım.

Ahh son 1 aydır aynı şeyi diyorum; Önüme 1000 bölüm One Piece ve Ippo vereseler de izlesem. Böyle güzel animeler izledikten sonra diğer hiçbir seriye devam edemiyorum, içimden gelmiyor..
Bu arada son anda farkettim Ippo'yla aynı tarz dövüşen Sendo'dan hiç bahsetmemişim. Manik depresif bir karakter, bir iyi, bir vahşi hayvan gibi, sevip sevmeme arasında kaldım ama iyi bir çocuktu. En azından seride etkisi çok büyük. İlk çıktığı dakikalarda Takamura'ya mağruz kalarak kötü şansın musluğunu açmış oldu. Ahahaha, ondan sonra işleri hiç rast gitmedi çocuğun.
 
 Bu resimler belki Takamura'yla ilgili daha çok bilgi verebilir.
Anlat anlat bitmez aslında daha anlatamadığım ve tanıtamadığım birçok karakter vardı. Yaşanan harika maçlardan bahsetmiyorum bile. İzleyin, izletin en önemlisi spor animesi ve çizimleri eski diye hor görmeyin. Bir tadına bakın derim. New Challenger'dan sonra da artık maç hiç bitmesin istiyorsan, wii'de bir Ippo keyfi iyi gider, hasret giderir...

2 Eylül 2010 Perşembe

SATIYORUM!!

Yaptığım alışverişler sonucu fazladan gelen ve takacak yerim kalmadığı için birkaç yeni ve açılmamış anime figür, poster, wallscroll ve nicesini satmaya karar verdim. Satayım ki daha çok figür vs... alayım diye :)

Şu an elimde fazla figür benzeri şeyler olmasa da yeni şeyler geldikçe (ve fazladan figür çıkarsa) bu kaydı güncelleyeceğim.

Not: her türlü sorularınız için yorum kısmına yazabilirsiniz. ödeme ve ayrıntıları  benimle iletişime geçtiğiniz an öğrenebilirsiniz.

Mobile Suit Gundam 00 Wallscroll (kumaş) 108x80cm devasa boyutlardadır.

Tam olarak resmin aynısıdır.
fiyatı: 65tl


Sayonara Zetsubou Sensei Wallscroll (kumaş) 108x80 cm boyutundadır.

Resmin aynısıdır.
Fiyatı: 65 tl


Sakata Gintoki Wallscroll (polyester) 72x52 cm boyutundadır.
Not: bu wallscroll inanılmaz yumuşak ipek gibi bir kumaştan yapılmıştır ve lisanslıdır.
Resmin aynısıdır.
Fiyatı: 50tl


Gintama Koleksiyon posterleri 51x18cm boyutlarında
(sadece bu iki poster kaldı) 
 
 Bansai Kawakami     Takasugi Shinsuke   
Adet fiyatı: 8 tl



Shakugan no Shana Solid Woks col. 12cm


resimdekinin aynısıdır.
Fiyatı: 20 tl




NENDOROİD PETİT DEATH NOTE Mihael (MELLO) Keehl


Resimdekinin aynısıdır.
fiyatı: 10 tl




Toradora! Kawashima Ami figürü 12cm

Resimdekinin aynısıdır.
Fiyat: 15 tl


NOT: Altında fiyatı yazanlar satılık. Diğerleri anime tanıtımı olsun diye koyulmuş resimler, bazı arkadaşlar onlar da satılık sanmış  :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...